• #

    So er lidætlanin her og allar lidvenjingar eru à lima appini og ein fràgreiding um hvønn lid tìma. Vit byrjar 18. januar

  • #

    Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

  • #

    Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

  • #

    Vælvera Fitness

    Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

  • #

    Vælvera Fitness

  • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »



Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn

Mánadag - sunnudag

05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Miðvágur
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Undgå begynderfejl når du træner

Undgå begynderfejl når du træner

Skriva tann 6. januar

Er du startet op med din træning igen efter juleferien? Så læs om hvordan du undgår at køre sur i din træning igen og miste motivationen. Her er 8 gode råd du kan prøve at følge.

 

1. Du træner for meget
Har du også bestemt dig for, at det er i år, at du kommer i strålende form, udfolder dit fulde potentiale og smider de irriterende kilo én gang for alle? Så sæt igang, men gør det med omtanke En klassisk begynderfejl er at overdrive, når man begynder at træne - og resultatet er uheldigvis, at kroppen bliver træt, og motivationen daler. Muskler skal have tid til at restituere efter hver træningstime, og træningsmængden skal sættes gradvis i vejret. Som begynder er tre-fire ugentlige træningstimer (med pausedage imellem) ideelt.
Løsning: Træn max. tre-fire gange ugentlig. Hvis du har flere kilos overvægt, kan træningen suppleres med øget aktivitet i hverdagen. Tag cyklen, forcer trapperne, stå op ved skrivebordet og gå hen til din kollega i nabokontoret i stedet for at sende mail.

2. Du springer styrketræningen over
Kalorier, kalorier, kalorier. Mange tror at konditionstræning er den mest effektiv måde at forbrænde kalorier på, og styrer derfor direkte mod crosstrainer og løbebånd eller booker timer på spinninghold og glemmer styrketræningen i farten. Styrketræningen styrker muskulaturen og øger muskelmassen, så du kan opretholde et højt stofskifte, selvom du taber dig i vægt. En anden fordel ved styrketræning er, at det forebygger skader og - hvis du træner intensivt - giver bonus i form af efterforbrænding. Dit stofskifte vil være forhøjet i op til 24 timer efter f.eks. en times hård styrketræning.

3. Du restituerer ikke nok
At komme i form er en kombination af at bygge op og nedbryde. Nedbrydningen sker pudsigt nok, når du træner, hvor belastningen af muskelfibrene gør, at de går i stykker. Når du bagefter er øm, skyldes det netop disse mikroskopiske overrivninger af muskelfibrene og kroppens reparationsarbejde. Når du holder pause efter træningen, vokser muskelfibrene sammen, og musklen bliver stærkere, end den var før. Af samme grund skal du holde pause 24-48 timer efter træning og undlade at træne de samme muskelgrupper to dage i træk. Meget let træning, såkaldt restitutionstræning, giver også kroppen gode betingelser for at reparere det beskadigede væv.

4. Du træner med for lav intensitet
Læg avisen væk, når du træner - og sæt tempoet i vejret. En klassisk fejl er at tro, at det er tilstrækkeligt at have et medlemskab til et fitness center og møde op i træningstøjet for at komme i form. Det er det ikke. Du skal have pulsen op i et leje omkring 70-90 pct. af din maksimalpuls, hvis du vil forbedre din kondition og forbrænde fedt. Du behøver imidlertid ikke investere i dyrt pulsudstyr for at være sikker på at træne hårdt nok. Læg mærke til din krop: Du skal føle dig presset, være forpustet og ude af stand til at føre lange samtaler og koncentrere dig om bogstaverne i avisen (!), så træner du på et godt niveau. Giv den hellere hele armen i 30 minutter end en halvhjertet indsats i 60 minutter.

5. Du har ikke specifikke mål
"Jeg vil gerne tabe mig" og "Jeg vil gerne have en flad mave" er fornuftige mål, men de er ikke specifikke. Og uden specifikke mål er det svært at motivere sig selv. Upræcise og, endnu værre, urealistiske mål er en anden begynderbommert. Læg en plan for din træning over de næste tre måneder og sørg for, at den omfatter både kortsigtede mål såsom "Jeg skal træne tre-fire gange om ugen" og langsigtede som f.eks. "Jeg vil gerne tabe 3 kg før en eksakt dato.

6. Træning skal ikke være en sur pligt
Det holder ikke i længden, hvis du tæller minutter og kigger på uret hele tiden, fordi du i virkeligheden keder dig over træningen. Lad lysten styre dit valg af motion; hellere forbrænde 350 kalorier på en danseklasse hvis den gør dig glad, end end 500 kalorier på en spinningtime hvor du hader hvert minut.

7. Du er motiveret nu - men holder motivationen hele vejen
Hvis du er i tvivl, så find en træningsmakker. Alle undersøgelser viser, at mennesker der forener træning med det sociale, er mest vedholdende. En partner er din bedste forsikring mod pjæk og faldende motivation. Skriv træningen ind i din kalender og book dine holdtimer for den kommende uge hver søndag aften, så du ved, hvornår du skal træne. Det kan være en god ide at motionere før job og skole, for motivationen har det med at falde i løbet af dagen. Hvis du træner i morgentimerne, får du det gjort og kan have god samvittighed resten af dagen.

8. Din kost understøtter ikke din træning
Din vægt afgøres 80 pct. af kosten og "kun" 20 pct. af træning, hedder det sig. Det er kun en tommelfingerregel, men den demonstrerer, hvor vigtigt det er, at du understøtter træning med en opbyggende kost. Drop tomme kalorier, dvs. sukker, slik, kager, hvidt brød og alkohol i hverdagen og top i stedet op med grove, langsomme kulhydrater og protein. Begge dele er vigtige både før og efter træning. De også er med til at give energi til at træne igennem og hjælper bagefter kroppens restitutionsproces.