• #

    So er lidætlanin her og allar lidvenjingar eru à lima appini og ein fràgreiding um hvønn lid tìma. Vit byrjar 18. januar

  • #

    Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

  • #

    Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

  • #

    Vælvera Fitness

    Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

  • #

    Vælvera Fitness

  • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »



Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn

Mánadag - sunnudag

05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Miðvágur
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan kommer du godt igang efter sommerferien

Sådan kommer du godt igang efter sommerferien

Skriva tann 5. januar




Føler du også det er svært at starte op igen? Du er ikke den eneste, så læs mere her om hvordan du kan komme godt igang og holde motivationen oppe. 

 

Det har lige været sommerferie og træning er det sidste du har tænkt over. Du har holdt en velfortjent ferie med familien, fået lidt godt at spise og slappet af. 
Nu er hverdagen startet igen, men hvis du føler det er uoverskueligt at skulle starte op igen, så er du ikke den eneste. Det sværeste at starte op er efter en lang ferie. 

Her er nogle gode råd til hvordan du kommer godt igang igen med din træning og gode kostvaner:

Find et mål
Det er ikke altid nok at du har et ønske om at træne. Et ønske om at træne er snarere en forestilling om at det kunne være dejligt hvis du rent faktisk trænede. Du har brug for noget mere håndgribeligt, som du kan forholde dig til. Prøv at brug lidt tid på at finde det mål, som du vil opnå nu og hvorfor du egentlig gerne vil igang med at træne. Det kan være du gerne vil tabe dig, få en bedre kondition, få en sundere krop, blive stærkere eller noget helt andet. Det vigtigste er at du skal sætte dig et mål, fremfor kun et ønske. Har du et mål er du motiveret til at opnå målet. 

Sæt realistiske mål
Det vigtigste her er at du sætter dig et realistisk mål fra starten af. Istedet for at ville tabe 20 kg eller have six pack, så fokuser på realistiske mål, f.eks. at starte med at tabe 5 kg. Gør du det på denne måde undgår du at opleve alle de nederlag, der følger med hver gang man fejler med en ny livsstil. Måske lyder 5 kg ikke af så meget, men når du først har tabt de første 5 kg kan du sætte dig endnu et delmål.
Det er også vigtigt at sætte en tidslinje på, altså hvor lang tid skal du være om at tabe de 5 kg. Det er ikke særlig målbart at ville tabe 5, 10 eller 20 kg på et eller andet tidspunkt. Sæt dig selv et deadline på, hvornår din målsætning skal være opmået, så har du noget at styre imod.

 

Hvad motiverer netop dig?

Der er flere ting, som motiverer os alle sammen, det vigtigste her er at finde frem til hvad der netop motiverer dig. Mange bliver motiveret af resultater, hvilket også er en af de stærkeste motivationsfaktorer, som findes. Kan du se og føle du har tabt dig på vægten, så er det en stor motivation for dig for at fortsætte din nye livsstil. Omvendt kan resultater også være en motivationsstopper, hvis du går på vægten med høje forventninger og bliver skuffet, så igen, pas på med at sætte dig selv for høje krav til en målsætning.

En anden god motivationsfaktor er folks anderkendelse. Det bedste er at høre vennen eller veninden kommentere at man har tabt sig, eller er blevet mere veltrænet at se på. En sådan positiv oplevelse kan faktisk booste ens motivation meget og kan give fornyet energi og overskud til at fortsætte livsstilen.

Endelig er der gruppetræning, som en motivationsbooster. At træne alene kan ofte være meget krævende, fordi der er ikke andre end dig selv, til at motivere og  træne. En fordel her kan være at finde en sparringspartner, især i perioder hvor din motivation forsvinder. En sparringspartner kan give dig op igen og motivere dig til at fortsætte. Om det så er træning i maskiner, eller holdtræning er underordnet, det vigtigste er det faktum at du er del af en gruppe, som kan motivere dig, så du ikke er alene om træningen.


Lav en plan og hold den
Til sidst vil jeg råde alle til at starte med at lave en ugentlig oversigt over både træning og kost. Ja, det er tidskrævende første gang, men en sådan plan vil hjælpe meget med at holde dig fokuseret på den målsætning du har sat dig. Du ved hvornår du skal træne og hvad du skal spise, så bliver det mere overkommeligt at holde og fortsætte med. Husk igen at være realistisk og tag også højde for at der skal være plads til at spise usundt engang imellem. Der er ingen grund til at nægte dig selv et stykke kage til den næste fødselsdag, eller afholde dig fra at spise en lille smule lørdagsslik med familien, hvis du nægter dig selv dette, får du aldrig et fornuftigt forhold til mad, som jo er hele formålet med at ændre din livsstil.

 

Find ud af hvad det lige præcis er der motiverer dig og brug det, brug det når motivationen falder, for det vil den altid gøre i perioder. Men istedet for at stoppe helt op og glemme den nye livsstils, så sæt hellere kroppen et gear ned og fokuser på at få holdt kroppen igang. Når du har en periode med masser af motivation, så brug det og udnyt det til at træne ekstra meget, eller smide et par ekstra kg. Når du har en lav periode, så begræns skaden og lav være med at stoppe op og gå baglæns.

 

Rune Petersen

Professionsbachelor i Ernæring og Fysisk Aktivitet

Ankerhus Seminarium