• #

  Tilboð upp á persónliga venjing - sí meira undir tiðindi

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Nýt leinkini niðriundir, fyri at síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík. 

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00
Leygardag - sunnudag 05:00 - 22:00
Vælvera Fitness Vestmanna
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Vágur

 

Mánadag - Hósdag 07:30 - 22:00
Leygardag - sunnudag 09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan holder du formen i sommerferien

Sådan holder du formen i sommerferien

Skriva tann 23. juni

Nu er det blevet sommerferie og det er tid til at slappe af - men pas på med at slappe for meget af, så skal du nemlig starte forfra igen når ferien er slut!

 

Hvis du har trænet i år og har opbygget en god form, så er der ingen grund til at miste den på en måned, husk du har knoklet hårdt i mange måneder for at få den, men desværre så forsvinder den hurtigt igen, hvis du ikke passer på.

 

Hvorfor er det vigtigt at holde formen ved lige i ferien?

Det stærkste argument for ikke at skippe træningen i sommerferien er simpel - du har brug mange måneder på at bygge den op, det er derfor ærgeligt at smide alt det  væk, fordi du skal slappe af i nogle uger. Du har måske ligefrem trænet frem mod sommeren, med henblik på at se godt ud på stranden, hvorfor så ikke holde den form og den figur du har fået? Det er faktisk ganske nemt at holde formen ved lige.

 

Sådan holder du formen ved lige

Hvis du er vant til at træne 3 gange om ugen og har gjort det i nogle måneder op til sommeren, skal der faktisk ganske lidt til at holde formen ved lige. Nøgleordet her er intensitet. Du behøver nemlig ikke træne 3 gange om ugen i ferien, du kan istedet nøjes med 1 -2 gange om ugen, uden at miste det du har opbygget. Det, som du skal fokusere på i din træning, er nemlig at træne ekstra hårdt - du behøver faktisk ikke engang træne ligeså lang tid, som du plejer, du skal bare presse dig selv lidt mere.

Hvis du f.eks. gerne vil holde din kondition ved lige, kan du træne 2 gange om ugen interval træning med høj intensitet i 15 - 20 minutter. Rent faktisk er det påvist at hvis du løbetræner 6 gange om ugen, kan du holde stort set den samme form med kun 2 gange om ugen! Det vigtigste er bare at du har en høj intensitet når du træner.

Eller vil du gerne holde diné muskler ved lige, kan du nøjes med at træne styrketræning 2 x 30 minutter om ugen, ved høj intensitet, dvs. kortere pauser end du er vant til og du kan med fordel tage 2 øvelser på samme tid, istedet for kun 1. Træner du f.eks. en bryst øvelse og en ryg øvelse, når du træner overkrop normalt - så tag dem begge 2 på samme tid uden pause imellem. Dette kaldes et "Superset" og sikrer dig en højere intensitet, samt det at træningen hurtigt kan overståes.

 

Prøv noget nyt i ferien

Er du vant til at træne indendørs i vinterperioden, så prøv noget nyt om sommeren. Tag f.eks. en løbetur på stranden eller lav kondition i kuperet terræn, dvs. med forhindringer og bakker. En god kuperet træning ville f.eks. være en gåtur på fjeldet.

Noget, som motiverer i ferien er nemlig at prøve noget nyt, så ændre dine træningsvaner og hold gejsten oppe, det kan hurtigt blive ensformigt at gøre det samme hele året rundt. På denne måde sikrer du også at du vender tilbage til din normale træning efter ferien med ny motivation og energi.

 

Jeg ønsker alle en god sommer derude og for jeres egen skyld, så håber jeg I forsøger at holde formen ved lige, ellers bliver det en hård opstart efter ferien :)

 

Rune Petersen

Bachelor i Ernæring og Fysisk aktivitet.