• #

  Tilboð upp á persónliga venjing - sí meira undir tiðindi

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Nýt leinkini niðriundir, fyri at síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík. 

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00
Leygardag - sunnudag 05:00 - 22:00
Vælvera Fitness Vestmanna
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Vágur

 

Mánadag - Hósdag 07:30 - 22:00
Leygardag - sunnudag 09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Husk dine proteiner

Husk dine proteiner

Skriva tann 13. november

Er proteiner vigtige for kroppen og hvor mange af dem skal man spise?

 

Proteiner er kroppens byggesten. Vores muskler består af proteiner og gennem fysisk aktivitet, særligt styrketræning, har vi mulighed for at bygge vores muskler større og stærkere. Hvis du træner er det derfor en god ide at spise ekstra mange proteiner, men hvor mange proteiner skal du rent faktisk spise?

For almindelige motionister anbefaler jeg at spise ca. 1- 1,2 gram proteiner pr. kg. kropsvægt. Hvis du f.eks. vejer 75 kg. skal du have godt 75 gram proteiner. For folk, som styrketræner almindeligt vil jeg anbefale at spise mellem 1,2 - 1,5 gram protein pr. kg. kropsvægt. For folk, som træner meget styrketræning, særligt med henblik på at musklerne skal vokse, anbefaler jeg mellem 1,5 - 2 gram proteiner pr. kg. kropsvægt.

 

Hvilke produkter indeholder proteiner?

Det kan være svært at holde styr på hvor mange proteiner man får. F.eks. i kylling er der ca. 25 gram protein pr. 100 gram. Havregryn indeholder godt 14 gram pr. 100 gram. Produkter som kød og fisk har det højeste indhold af proteiner, mens nødder også har et højt indhold af proteiner, de indeholder dog meget fedt også, så pas på med at spise for mange af dem, for at få dækket dit proteinbehov. Der er naturligvis proteiner i næste alle produkter, men nogen har mere end andre.

For at være sikker på du får dækket dit behov, så sørg for at spise grove produkter, f.eks. havregryn, rugbrød eller andre produkter, som udover proteiner også har mange kostfibre, samt kød eller fisk hver dag. Er du ikke den store kødspiser er der også mange proteiner i f.eks. bønner.

 

Hvorfor er det vigtigt at spise proteiner?

Som nævnt tidligere bygger proteiner kroppen op, det er derfor vigtigt hvis du er fysisk aktiv, at kroppen får de nødvendige proteiner for at kunne bygge sig op igen efter en træning. Vi træner for at holde kroppen sund og stærk, derfor skal vi også indtage nok proteiner, så kroppen kan bygges op igen. Proteinmangel betyder at kroppen bliver nedbrudt istedet for at blive bygget op igen, så hvis du træner hårdt og ikke spiser dine proteiner, er træningen spildt.

For dem, som gerne vil have et vægttab, er proteiner en rigtig god energikilde. Sørg for især om aftenen at spise en del proteiner til f.eks. aftensmad, istedet for at spise ris og pasta. Rent kaloriemæssigt indeholder ris og pasta langt flere kalorier, end fedtfattigt kød gør, derfor er det en fordel at spise lidt mere kød til aftensmad og holde igen med kulhydraterne. Proteiner er også svære for kroppen at nedbryde, det betyder faktisk at du kan spise forholdsvis mange proteiner, uden at tage på, sammenlignet med fedt og kulhydrater. Så som nævnt før, hvis du vil spare på kalorierne og gerne tabe dig, anbefaler jeg at du har fokus på proteiner. De proteiner skal naturligvis indtages gennem fedtfattigt kød, så hvis du troede at flæskestegen skulle på bordet imorgen uden konsekvenser, så beklager jeg. Med proteiner mener jeg fedtfattigt kød :)

 

Hold kroppen stærk og husk dine proteiner, især hvis du er fysisk aktiv.


De bedste kosthilsner,


Rune Petersen
Professionsbachelor i Ernæring og Fysisk Aktivitet 
Ankerhus Seminarium