• #

  Tilboð upp á persónliga venjing - sí meira undir tiðindi

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Nýt leinkini niðriundir, fyri at síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík. 

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00
Leygardag - sunnudag 05:00 - 22:00
Vælvera Fitness Vestmanna
Mánadag - Sunnudag 05:00 - 24:00
Vælvera Fitness Vágur

 

Mánadag - Hósdag 07:30 - 22:00
Leygardag - sunnudag 09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Får du nok vitaminer nok?

Får du nok vitaminer nok?

Skriva tann 24. september

Får du vitaminer nok igennem kosten?

Vitaminer i frugt

I denne fødevaregruppe findes der rigtig mange vigtige vitaminer for kroppen. nogle frugter indeholder meget C-vitamin, som er godt for dit imunforsvar, mens andre frugter indeholder B-vitaminer, som bl.a. er vigtige for din hjerne. Hvordan holder vi rede på hvilke frugter vi skal spise fremfor andre?
Det vigtigste at fremhæve omkring frugt og er, at spise varieret. Det er sundt at spise en appelsin, som indeholder mange C-vitaminer, men at spise 6 appelsiner om dagen er i overkanten. For at sikre at kroppen får de vitaminer den har brug for, så spis mange forskellige frugter. I dette afsnit vil jeg fremhæve 2 vigtige vitaminer, til netop denne årstid.

Vitamin C

Vitamin C findes i f.eks. rød pepperfrugt, appelsiner eller generelt i citrusfrugter. En meget vigtig funktion for vitamin C er, at det styrker vores immunforsvar. Næsten hvert år er vi garanteret en ny influenza, som spreder sig, eller andre sygdomme for den sags skyld. Det bedste du kan gøre i denne årstid er at spise en del citrusfrugter eller andre frugter, som indeholder C vitaminer. Det er ikke garanteret at du ikke bliver ramt af sygdom i vinterhalvåret, men sandsynligheden er mindre.

Vitamin D

Vitamin D er særligt godt for vores optagelse af calcium. Hvis man er lidt oppe i alderen er dette særligt vigtigt, for ikke at få for svage knogler. Derudover påvirker D vitamin vores energi niveau og sikrer også at vores immunforsvar er i balance. Som nævnt før med vitamin C, er dette rigtig godt i det mørke halvår, hvor vi er mere modtagelige for sygdomme.
Ligesom vores energi bliver mindre, når det bliver mørkt udenfor, kan vi faktisk øge vores energi niveau igen, ved at indtage D vitamin.
D vitamin kan enten indtages gennem kosten, særligt igennem fisk, eller kroppen kan ved hjælp af sollys aktivere D-vitamin i huden, som virker på samme måde som hvis vi indtog D vitamin gennem kosten. Det skal selvfølgelig nævnes at der ikke finde D vitamin i solen, men det er solens stråler, som aktiverer kroppens D vitaminer.

Et godt råd i denne mørke tid vi går i møde er altså at spise godt med C og D vitaminer, kroppen vil have mange fordele af dette.