• #

  So er lidætlanin her og allar lidvenjingar eru à lima appini og ein fràgreiding um hvønn lid tìma. Vit byrjar 18. januar

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn

Mánadag - sunnudag

05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Miðvágur
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er skyr sundt?

Er skyr sundt?

Skriva tann 24. februar

Skyr har i den seneste tid været meget hypet og er blevet populært hos mange - men er det i grunden sundt?

Svaret er noget overraskende både ja og nej og her fortæller jeg dig hvorfor.

Skyr er overvejende sundt

Som udgangspunkt er skyr sundt. Det skyldes det høje antal proteiner og den lave mængde fedt og kulhydrat. Proteiner er svære for kroppen at nedbryde, sammenlignet med kulhydrat og fedt, hvilket kort fortalt betyder at kroppen bruger meget energi på at nedbryde proteiner. Dette er godt for dig, som måske ønsker at tabe dig eller ihvertfald ikke ønsker at tage på. Her er skyr ganske glimrende, da det  giver en god mæthedsfornemmelse og indeholder få kalorier.
Men det er faktisk her du skal passe på - for selvom skyr, som udgangspunkt, indeholder få kulhydrater/sukker så skal du som forbruger alligevel være påpasselig.
 
Noget skyr indeholder meget sukker

Med meget sukker - så mener jeg omkring det samme sukkerindhold som sodavand pr. 100 mL og det er her du skal passe på! Her tager jeg udgangspunkt i et bestemt skyrmærke.
Køber du f.eks. de små skyrpakker, 170 gram, med forskellige smagsvarianter, som f.eks. blåbær, jordbær, fersken osv. så er det her du skal passe på, der er nemlig meget forskel på indholdet i de små pakker. Køber du f.eks. en med jordbærsmag, så er der stortset ligeså meget sukker i den pr. mængde, som der er i sodavand - og så er det lige pludselig ikke så sundt mere, selvom der er et højt indhold af proteiner i.
Køber du omvendt en skyr med smagen Blåbær/hindbær eller vanilje, så har det et meget lavt sukkerindhold og er rigtig sunde.

Så hvordan kan du kende forskel på dem? Du skal kigge bag på pakken og se hvor mange kulhydrater der er pr. 100 gram. I jordbærsmagen vil der være omkring 12 gram kulhydrat pr. 100 gram, hvoraf størstedelen er sukker og omvendt i vaniljesmagen vil der være omkring 3,5 gram kulhydrat pr. 100 gram. Det er nemlig sådan du kan sikre dig, at du ikke indtager en masse sukker, uden du er bevidst om det. Så næste gang du skal købe en skyr, så kig lige bag på pakken under kulhydrat pr. 100 gram og se hvad tallet siger. Hvis det tal er over 6, så vær opmærksom på at sukkerindholdet er højt.

Så for lige at summere op - er skyr sundt? Ja skyr er et glimrende produkt som jeg ville anbefale til alle, vær dog opmærksom på de skyr pakker, som indeholder meget sukker, for så er de pludselig ikke så sunde mere.

Er du stadig i tvivl om hvordan du finder de sunde skyr fremfor de mindre sunde, så er du velkommen til at skrive, så vil jeg gerne uddybe det mere.

Her er nogle eksempler:

Skyr smage (170 gram) som indeholder lidt sukker:

Vanilje
Blåbær/hindbær
Natural

Derudover indeholder skyr natural smag næsten altid kun meget lidt sukker og disse kan du altid spise uden at være nervøs for et højt sukkerindhold. Dette er uanset hvilket mærke/produkt du vælger.

Skyr smage (170 gram) som indeholder for meget sukker:

Blåbær
Jordbær
Fersken
Pære
 
   
   
Rune Petersen
Bachelor i ernæring og sundhed
Syddansk universitet